LSG Sky Chefs Finland

Suuret volyymit, tiukat aikataulut ja muutoksia

LSG Sky Chefs on yksi maailman suurimmista lentoalan catering-yrityksistä. Yritys toimii 211 lentoasemalla ympäri maailmaa ja sillä on palveluksessaan reilut 34 000 työntekijää.

“Yhteistyömme Veloxin kanssa alkoi vuonna 2010. Päätimme keskittyä ydintoimintaamme eli aterioiden valmistamiseen. Kaikesta muusta palvelutuotannosta vastaavat Veloxin kaltaiset luottokumppanit”, kertoo alihankkijoiden toimintaa koordinoiva Supply Chain Manager Totti Pekonen.

Velox pakkaa LSG Finlandin asiakaslentoyhtiöiden Helsingistä lähteville kaukolennoille non-food

tuotteita: esimerkiksi ruokalistoja, esitteitä, maakohtaisia tullilomakkeita ja asiakaslahjoja. Lisäksi Velox hoitaa kuulokkeiden testaamisen, desinfioinnin, paristojen vaihdot ja uudelleenpakkaamisen sekä sanomalehtien pakkaamisen. Lähes jokainen lento on yksilöllinen tuotteiden, määrien ja kieliversioiden suhteen.

”Yksi merkittävä etu on se, että yhteistyömme Veloxin kanssa toimii virtuaalisesti. Teemme tilaukset suoraan ERP-järjestelmästämme, joka kommunikoi Veloxin oman Veloxnetin kanssa. Ei yhtään manuaalista työvaihetta – eikä mahdollisuuksia virheisiin”, muistuttaa Pekonen.

Inflight-toiminnassa volyymit ovat melkoisia, kun puhutaan Helsinki-Vantaa lentoaseman tapaisesta jatkuvasti kasvavasta kansainvälisestä hubista. Velox toimittaa viikoittain 400–500 tarjoiluvaunua ja laatikkoa, jotka menevät sinetöityinä lentokoneisiin. Ennakkotilaukset Veloxille lähtevät 48 tuntia ennen toimitusta ja ne vahvistetaan juuri ennen tuotantoa. Veloxilla on tiloissaan määräysten mukainen eristetty alue, jossa tuotanto tehdään 24/7.

”Arvostan Veloxin asennetta ja palveluita erittäin paljon. Lentoliikennepalveluissa muutoksia tulee koko ajan, ja kaiken on siitä huolimatta toimittava sovitulla turvallisuus- ja laatutasolla. Edellytämme yhteistyökumppaneiltamme erityistä huolellisuutta ja täsmällisyyttä muutoksista huolimatta. Tässä Velox on onnistunut hyvin”, kiteyttää Totti Pekonen yhteistyön merkityksen.

LSG Sky Chefs Finland

Totti Pekonen

Supply Chain Manager

 

Pyydä kartoitus

010 217 6880